Oл инклузив за Великден: Велинград с 200 лв. по-скъп от Халкидики

Офертата за тридневна великденска ваканция във Велинград излиза с 200 лева по-скъпо от съпоставима в Гърция, показва проверка на „Телеграф“ в сайтовете с обяви за почивки. Така цената на тридневен пакет в Халкидики с луксозен хотел на база ол инклузив в момента се предлага за 355 лева на човек.

Пътуването е със собствен транспорт. В случай че се ползва автобус на туроператора и организира посещение на Солун, цената набъбва на 425 лева.

Това обаче е далеч под офертите на родните хотелиери в спа курортите. Такава има за Велинград за 586 лева на човек. В сумата са включени 3 нощувки със закуски и вечери, както и празнична програма с Николина Чакардъкова. Хотелът разполага със спа център, басейни, безплатен паркинг и интернет.

Освен че Гърция излиза по-евтино от празника в България, но има оферти с по-ниски цени и за Турция. В една от тях се предлага 7 нощувки на база ултра ол инклузив в Анталия за 570 лева. Офертата е за хотел с 5 звезди, който разполага с басейни и спа център. В цената е включен и автобус до турския курорт.

178 лева пък излиза Великден в хотел до Охридското езеро. В цената са включени две нощувки на човек със закуски и вечери, едната празнична с неограничена консумация на алкохол и жива музика. В сумата обаче не е включен транспорт, а пътуването е индивидуално.

Според експерти тази година се очаква да се възстановят до голяма степен пътуванията до съседните страни, които бяха блокирани в пандемията. Поетапно голяма част от страните премахват ограниченията, като тестването преди пътуване, а някои вече не изискват и зелен сертификат и формуляр за местонахождение.

От 15 март е премахнато изискването на PLF за пътници на международни полети, като се очаква мерките срещу коронавирус да бъдат допълнително облекчени. В съобщение на Министерството на туризма на Гърция пък обявиха, че се увеличава и запълване на капацитета на туристическите автобуси от 85% на 100%, като останалите защитни мерки – естествена вентилация, използване на маски, остават такива, каквито са.

Previous post На закуска: Черпили Борисов с кроасан и вода в ареста
Next post Анкара: Русия и Украйна са все по-близо до споразумение по важните въпроси