4 зеленчука горят мазнините на корема светкавично

Искате да отслабнете, но въобще си нямате представа от къде да започнете? Писнало ви е от всякакви строги диети и упражнения в залата? Е, тогава следващите редове са точно за вас.

Ето кои 4 зеленчука могат да изваят фигурата ви, защото светкавично топят мазнините. Забравете са тлъстото коремче, паласките и сочните бедра. Нужно е само да похапвате тези 4 зеленчука и съвсем спокойно и без да се морите в залата, ще изваете тяло за чудо и приказ, пише Жената Блиц.

Зеленчуците са най-важната част от здравословното и балансирано хранене. Те са много богати на витамини и минерали. Кръстоцветните зеленчуци, като броколи, брюкселско зеле, зеле и карфиол са едни от най-полезните продукти, когато става въпрос за загуба на тегло.

Брюкселско зеле

Те може и да не са сред любимата ви храна, но са безкрайно полезни. Малките зеленчуци са с високо съдържание на протеин. Протеиновата диета всъщност стимулира метаболизма, намалява апетита и влияе на хормоните, които регулират теглото ни. Брюселското зеле съдържа и много фибри, които ни засищат, без да ни издуват.

Броколи

Броколите имат високо съдържание на витамин C. Именно храни, които имат повече витамин C в себе си спомагат за изгарянето на до 30% повече мазнини по време на тренировка например, разкрива изследване на учени в университета в Аризона. Броколите са особено нискокалоричен зеленчук, който пък съдържа много диетични фибри, които ще ви заситят за по-дълго време. Те също са богати на протеин и са сред любимите храни на вегетарианците. Ако добавите броколи към вашия режим на хранене, то може да намалите нивата на кръвната си захар, което е добре за тези, които страдат от диабет тип 2.

Зеле

Зелето е богато на антиоксиданти и витамини. Консумацията му е много полезна за здравето ви. То има страхотен ефект върху изгарянето на калории. Ферментиралите храни съдържат пробиотици, които от своя страна спомагат за ускоряване на метаболизма и изгарянето на мазнините.

Карфиол

В карфиолът се съдържа много холин, който пък спомага за повишаване на метаболизма. Популярният зеленчук съдържа около 92% вода. Консумирането на нискокалорични храни с високо съдържание на вода е чудесен начин за загуба на тегло.

Previous post Българките полудяха по яйцата на комшиите! Бели са, големи и по-евтини
Next post Осъдиха „Епъл“ заради липсата на зарядно в кутията на айфон