4 добри причини жената да направи първата крачка

От дълги години сме свикнали с това, че мъжете трябва да поемат инициатива, стане ли дума за романтични отношения. Не само за началото на нова връзка, но и за предложенията за брак.

Според проучвания, проведени от популярния уебсайт за запознанства OkCupid, е време жените да излязат от черупката си и да вземат нещата в своите много способни ръце, пише trafficnews.bg.

Какви са причините, поради които дамите трябва да поемат инициативата в сферата на любовта и запознанствата?

Жените не е нужно да губят време в очакване да се появи подходящ мъж

Според данните на уебсайтовете за запознанства мъжете изпращат много повече съобщения от жените. Тази стратегия е на същия принцип като при риболова – колкото по-голяма мрежа хвърляте, толкова по-големи са шансовете ви да хванете нещо или някого. Чували сте приказката, че в морето има много риба, нали? Явно не е случайна тази аналогия.

Наясно сме, разбира се, че количеството няма нищо общо с качеството. Жените могат да прекарват дни, ако не и месеци в уебсайт за запознанства, очаквайки своя чаровен принц, който ще отведе щастливи към залеза. Така че не е ли по-добре да си спестите отегчителното висене във виртуалното пространство и да помогнете на съдбата?

Жените, които първи осъществят контакт, веднага предизвикват интереса на мъжете

Интересното е, че колкото и съобщения да получават жените, честотата на отговорите им остава почти еднаква. Ако получат десет покани от мъже, те ще отговорят само на тези, които им се струват, че са отправени от сериозни и обещаващи господа. При мъжете обаче се наблюдава пълната противоположност. Колкото повече съобщения получават, толкова повече изпращат. Оказва се, че шансовете на момичетата, които първи са направили крачката към евентуалния обект на любов, са 2,5 пъти по-големи от тези, които чакат мъжете да ги свалят.

Освен това жените имат предимството, че могат да започнат разговор по какъвто и да е начин. Няма нужда да се задоволяваме с абсурдни и до болката познати фрази и изтъркани изречения, които са толкова демоде, че дори бабите ни биха ни се присмели.

Жените могат да намерят по-добра половинка, ако поемат инициативата

Според проучването на OkCupid става ясно, че хората обикновено отговарят положително за среща на някого, който е по-секси от тях. Мъжете са по-склонни да отговарят на жени, които са средно с 17% по-привлекателни от тях самите. Така че, поемайки инициативата, дамите могат да се уверят, че ще говорят с хубави момчета. Разбира се, само един външен вид не е достатъчен. Става въпрос и за цялостната привлекателност на кандидат-партньора, включително неговия социален статус и интереси. Като цяло това е печеливша карта за жените.

Жените имат по-голям шанс да намерят любов, ако действат първи

За повечето хора в уебсайтовете за запознанства крайната цел е започването на връзка и намирането на сродна душа. Ако жената направи първия ход, вероятността това да се случи нараства многократно.

Друга онлайн платформа за запознанства – The League, също провежда собствено проучване. То показва, че 1 от 3 двойки стартира със съобщение, дошло от жената, и че при връзките, довели до годеж, първоначалната инициатива в много чести случаи е дошла от представител на нежния пол. Явно да знаеш какво искаш и да имаш кураж да го преследваш, се отплаща и в любовта.