34 г. вандалстват на гроба на ТВ легендата Татяна Титянова

34 години след злощастната смърт на говорителката на БНТ Татяна Титянова близките ѝ не спират да живеят в кошмар. Майката на покойната водеща на „По света и у нас“ – Крася Титянова, разкрива, че гробът на дъщеря ѝ неведнъж е бил поругаван от вандали. Там е погребан и бащата на Татяна – инж. Антон Титянов.

От смъртта на чедото си и съпруга си Крася непрекъснато се борела да опази вечния им дом. Последното откраднато от там била мраморна пейка. Преди това пък неизвестни извършители задигнали и цели две колони от надгробната плоча на инж. Титянов. „Вече твърде много събития превръщат случая във филм на ужасите. Продължават и вандалствата на гроба. И цяла 200-килограмова бронзова фигура отмъкнаха от там – беше изваяна в памет на Таня от близък неин приятел – художника Живко Седларски“, жалва се майката на покойната говорителка.

Близките на Татяна повече от 3 десетилетия се борят да разберат истината за нейната смърт, но неуспешно. На 24 септември отново ще се съберат на гроба ѝ, за да запалят свещ, но никога няма да забравят ужаса от фаталната дата през 1988 г., когато тялото на Татяна Титянова е открито под 17-етажния блок 57 в столичния квартал „Дианабад“, където е живеела. Версията за самоубийство веднага е отхвърлена от близките ѝ и събужда недоумение в обществото. Съмненията се засилват и от множество очевадни факти от мястото на произшествието. Татяна е била намерена по нощница и пеньоар, грижливо разстлан под нея, а на няколко метра оттам са били обувките ѝ и част от колана на робата. По шията ѝ личали синини от душене. По китката на дясната ръка – също. А по пеньоара открили пресни следи от гуми на кола. Семейството ѝ от първия миг е убедено, че става дума за убийство. Разследващите обаче поддържали версията, че Титянова сама е отнела живота си, въпреки че в докладите им има сериозни разминавания дори от кой етаж е паднала всъщност тя.

Майката и сестрата на Татяна години наред работят с всевъзможни адвокати и криминалисти, за да стигнат до истината, но делото за смъртта на говорителката е потулено, а доказателствата загубени. В отчаянието си Крася Титянова посещава дори Ванга и Вера Кочовска. „И двете бяха категорични, че е била убита. Впрочем по съвет на Ванга поискахме ексхумацията. Още в ушите ми е гласът ѝ: „Разровете гроба, мъртвото ке проговори!“, ми каза тя и го повтори няколко пъти“, споделя майката на Татяна. Тя се съгласява да направи ексхумацията и научава още по-зловещи подробности. „Ужасно бе разкритието, че почти цялата долна половина от пеньоара на Таня – веществено доказателство по делото, бе натъпкан до главата и шията ѝ. Защо? Проява на докторска мърлявщина, или нарочно укриване – трябвало е да се „погребе“ завинаги дрехата, по която са открити следи от кола?!“, казва Крася, която е убедена, че дъщеря ѝ е била блъсната от автомобил по нечия поръчка.

Умирайки едва на 28 години, Татяна оставя две сирачета. Тогава дъщеря ѝ Краси е само на 6 години, а малката Глория е на едва 3 месеца. После децата са отглеждани от съпруга ѝ Георги, с когото били пред развод към момента на инцидента. Преди няколко години трагедията в семейството се повтори и Краси, голямата дъщеря на Татяна, бе намерена мъртва в Лондон след падане от 7-ия етаж на сграда. Тя също бе майка на малко момченце, което е единствено внуче на Татяна. Към днешна дата то живее с баща си в Бразилия. Другата дъщеря на звездата от БНТ е гримьорка по професия и пребивава в Англия при татко си Георги.

Previous post Кирил Петков: България няма магистрала „Хемус“!
Next post Слаб сезон?! Слънчака с над половин милион повече приходи