33-годишен обрал бензиностанция с бутафорен пистолет, имал кредит

33-годишен мъж е бил задържан за грабеж на бензиностанция в Тополовградско. Сигналът за криминалното деяние е подаден на 12 март. Тогава той влязъл с маска в обекта, докато касиерката отчитала дневния оборот.

По нейни данни, той опрял пистолет в главата й и взел парите – над 1500 лева. След като завързал ръцете й, задигнал мобилния й телефон и 5 кутии цигари, и избягал. Минути след като успяла да се освободи, служителката се обадила за помощ и дала описание на извършителя пред отзовалия се на сигнала полицейския екип.

Последвали съвместни оперативно-издирвателни дейности между ГДНП, ОДМВР-Хасково и ОДМВР-Велико Търново и под ръководството на наблюдаващия прокурор.

Заподозреният бил задържан в района на с. Патреш, област Велико Търново във вторник в късния следобед. В обясненията си пред служителите на реда той признал вината си и разказал за деянието си. Обяснил, че имал да изплаща кредит от предишен период.В хода на процесуално-следствените действия е намерен и пистолетът, който се оказал бутафорен, но на вид истински.

Под наблюдението и ръководството на наблюдаващия прокурор спрямо извършителя е повдигнато обвинение по смисъла на чл.198, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години. Днес с постановление на прокурор, той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Продължава работата за изясняване и документиране на всички факти и обстоятелства по случая.

Previous post Полицай и четирима авери с обвинения за трафик на мигранти
Next post Скандал на Вътрешна комисия: Рашков стана и си тръгна, Атанасова: Време е да си ходите