ТЕМИТЕ

3 месеца лечение в психиатрия за бияча на кмета!

Нападателят на кмета на Кирково ще прекара 3 месеца в специализирано болнично заведение. Това е задължителното лечение, на което ще бъде подложен 47-годишният Бисер Ч. Решението е на съда в Кърджали, пише 24rodopi.com.

Назначени са и съдебномедицински експертизи, които да установят дали родопчанинът е бил вменяем към момента действията си, посочиха пред наш екип от Районната прокуратура.

Припомняме, че мъжът нападна кмета на Кирково Шинаси Сюлейман на площада, в центъра на селото. Бисер Ч. нанесъл няколко удара с гаечен ключ в областта на тялото на потърпевшия. Всичко станало пред свидетели, сред които заместник кметът и секретарят на Общината.

Според първоначалните данни, хулиганските действия са извършени заради търговски обект. Образувано бе досъдебно производство.

„Изпитвам съжаление към човека, желая скоро да се възстанови. Това не е криминално или продиктувано от политически страсти деяние. Пак казвам, благодаря на Бог, че се случи на мен, защото ако бе на някой друг, нямаше да се обърне толкова внимание на случая и да се вземат мерки“, посочи след нападението кметът на родопската община Шинаси Сюлейман.