25 жени и момичета са били изнасилени от руски войници в Буча

25 жени и момичета казаха, че са били изнасилени от руските нашественици в украинския град Буча, предаде Би Би Си, позовавайки се на украинския комисар по правата на човека Людмила Денисова.

Тя каза, че е получила сигнали до момента от 25 жертви на сексуално насилие от руски войници. Става въпрос за момичета и жени на възраст от 14 до 24 години. Украйна има доказателства за геноцид над украинския народ и за военни престъпления от руската армия.

„Това се случваше в продължение на месец. Ще продължим да документираме тези ужасни престъпления и всеки престъпник ще бъде наказан“, каза Денисова. В град Буча, намиращ се близо до столицата Киев, руските войници извършиха ужасяващи престъпления, преди да бъдат разгромени от украинската армия.

В Буча са били убити най-малко 300 цивилни граждани, но в Бородянка и други градове броят на жертвите може да е още по-висок, каза украинският президент Володимир Зеленски. Американският президент Джо Байдън отново повтори, че Владимир Путин е военнопрестъпник.

Previous post Водата в езерото пред руското посолство във Вилнюс стана кървава
Next post Спипаха Емануела да се натиска с „Ергенът“ Виктор