2,5 години след катастрофата: Мегз застава пред съда

Изминаха две години и половина от катастрофатам предизвикана от Миглена Каканашева в Раковски. При инцидента жена пострада тежко, а причината – Мегз не е спряла на знак „Стоп”. Произшествието стана на 8 април 2019 година. Дизайнерката не спряла на знак „Стоп” и отнела предимството на лек автомобил „Хонда“ в град Раковски.

По данни на МВР, 71-годишна жена е пострадала и настанена в болница за лечение. Според държавното обвинение Каканашева е предизвикала инцидента, като не е спряла на знак Стоп, отнела е предимството на другата кола и така е последвал сблъсъка. С действията си зад волана Мегз е причинила средна телесна повреда на пътничка в ударената кола.

Освен всичко това, по време на произшествието, дизайнерката е изтърпявала административно наказание – лишаване от свидетелство за управление на МПС, пише TrafficNews.

Спрямо Каканашева е било повдигнато обвинение, което през юли миналата година било частично прекратено. Първоначално тя е била подведена под отговорност за това, че е причинила средна телесна повреда след управление на моторно-превозно средство без нужната правоспособност.

Оказва се обаче, че правната квалификация е била неточна, тъй като „неправоспособност” се отнася за лица, които никога не са имали книжка, отнети са им всички контролни точки или орган на реда е издал заповед за отнемане на правоспособността.

В четвъртък Каканашева ще отговаря за катастрофата пред Темида. След две години и половина най-накрая тя ще се изправи пред Районен съд. По време на разпоредителното заседание ще стане ясно дали дизайнерката от Раковски ще признае вина или не. Дали обаче ще бъде даден ход на процеса? Съдейки от личния профил на Каканашева, същата е извън пределите на страната. Последната година тя се подвизава в Дубай, където живее с нов мъж.

Ако дизайнерката не се появи в съдебна зала, процесът ще бъде отложен за нова дата. Какво ще се случи около казуса предстои да разберем.

Previous post Бившата на Румен Радев по стъпките на Боян Петров
Next post 2 г. след пандемията: Българин още чака багажа си от Ухан