200-килограмов елен се вряза в автобус в Русенско

Елен се вряза в училищен автобус с ученици и загина. Инцидентът е станал рано тази сутрин на пътя между Просена и Николово.

Училищният автобус е возил осем деца от 1 до 7 клас от Просена към Николово, когато малко преди отбивката за свинекомплекса от лявата му страна го връхлита елен, съобщи Rusemedia.

При сблъсъка е строшено стъкло и странично огледало на автобуса, а еленът е продължил посоката си на движение и е навлязъл в гората.

Веднага е подаден сигнал за случилото се на тел. 112, като са уведомени също кметът на Николово – бившият щангист Златан Ванев, училищният директор, ловната дружинка в Николово и Държавно ловно стопанство „Дунав“.

На място е сформирана група от членове на ловната дружинка, които по следите, оставени от животното, го намират паднало на около 100-ина метра в гората.

Под надзора на представител на ДЛС „Дунав“ еленът е изтеглен до пътя и е извозен.

Това е около 5-годишен елен, млад, в разцвета на силите си, далеч от трофеен екземпляр, с тегло около 200 кг.

По думите на председателя на ловната дружинка Десислав Маринов еленът се е опитал да пресече от нивите към гората, но се е ударил в автобуса.

„Няма пострадали деца при инцидента“, каза кметът на Николово Златан Ванев.

Той увери, че децата не са се изплашили, тъй като не са разбрали какво точно се е случило. Те са на училище и провеждат нормални учебни занятия. Автобусът е откаран за оглед на щетите от застраховател.