15-годишен открадна кола и катастрофира, инсценира отвличане

15-годишен криминално проявен младеж от поморийското село Тънково твърди, че бил отвлечен с кола, пребит и захвърлен по средата на пътя. Това е съобщил самият той пред полицията, след като късно вечерта в събота позвънил на спешния тел. 112 да се оплаче. Тийнейджърът обяснил на диспечера точно къде се намирал и чинно изчакал пристигането на екип от РУ-Поморие. В същото време в районното управление настанала суматоха, защото случаите с отвличания на деца са много редки и изключително заплетени в повечето случаи.

Пристигналият на място екип намерил младежа в района на с. Александрово. Той обяснил, че е бил пребит от неизвестни, които го „отвлекли“ и го захвърлили край пътя. Още тогава обаче униформените се усъмнили в твърденията му, защото той нямал наранявания по тялото, а само една рана на главата. Това се потвърдило и от лекарите, които го прегледали и констатирали точно това.

Въпреки това по случая било започнато разследване с участието на много полицаи, които веднага започнали издирване на неизвестен извършител на тежко умишлено престъпление. А истината лъснала наяве бързо.

Автомобилът на „похитителите“ бил открит блъснат в крайпътно дърво край с. Тънково. Колата – Тойота Ярис, се оказала собственост на съседка на момчето в селото, която била подала сигнал, че превозното средство е откраднато.

Уплашен от разкритията на полицията младежът бързо „пропял“ от отделението по неврохирургия на УМБАЛ-Бургас, където бил настанен заради хематом в областта на главата.

Оказало се, че 15-годишният криминално проявен се промъкнал в колата на жената и успял да я запали около 19 ч. в събота. Искал да „покара малко“, но приключението свършило рязко с удара на автомобила в крайпътното дърво. В самостоятелната катастрофа неправоспособният водач ударил главата си в предното стъкло на Тойотата и като по чудо не изхвърчал през него. Директно след катастрофата той излязъл от колата и се придвижил на достатъчно голямо разстояние от местопроизшествието, за да не бъде заподозрян още тогава. Чак след това пък позвънил на тел. 112 и директно излъгал, че е похитен.

Работата по случая продължава, съобщават от полицията, но остава неизвестно какви и дали изобщо ще бъдат повдигнати обвинения срещу непълнолетния „хитрец“.

Previous post Икономист: Енергийната ни политика е мистерия!
Next post Жестока катастрофа на ключов булевард в столицата, три коли са се помляли