14-годишният Исус Христов намери портмоне и го върна в полицията – живее без ток

Безкористна постъпка на седмокласник от Айтос. 14-годишният Исус Христов, който живее в дом без ток с още осем братчета и сестричета, намери портмоне с пари и дебитна карта на улицата и го занесе в полицията. Трогнати, негови съграждани връщат жеста към семейството му.

Вчера Исус е имал рожден ден, а няколко студенти са го завели в сладкарница и са му купили първата торта в живота му, както и обувки.

„Намерих портмонето, отворих го, отидох до магазина и казах, че съм намерил пари. Те ми казаха да отида да го дам в полицията и го направих“, разказа той пред bTV.

Случката е от края на януари.

„Може би освен чувството на дълг, което явно има в него, другата причина е, че 10 дни преди да намери тази сума колега от Детска педагогическа стая в РУ – Айтос го е видял, че е без обувки и му е купил такива. Говорили са с него и явно това е повлияло в него, има доверие в полицейските служители и първата му мисъл е да предаде парите.

Семейството живее изключително бедно и тази сума би им помогнала изключително много, въпреки всичко той ги връща и за което ще бъде отличен от нас“, разказа старши комисар Калоян Калоянов от ОДМВР – Бургас.

От полицията са му подготвили грамота, а по време на тържеството, специално в негова чест, фондация от Бургас също е подготвила изненада за него.

„Исус е изключително добро и умно дете, много е обичан и уважаван от съучениците си. Гордеем се, че е наш ученик“, заяви директорът на ОУ „Атанас Манчев“ Дора Георгиева.

Семейството има нужда от хранителни продукти и дрехи. Училището ще му поднесе благодарствена грамота и подаръци.

Мечтата на 14-годишният Исус е да стане полицай…

Previous post С подкрепата на 100 Кила: Добруджанката Таня полетя в НАСА
Next post Семейството на загиналата операторка съди Алек Болдуин