12-годишно дете забременя и роди бебе край Пловдив

Млад Ромео завъртя любов с 12-годишна в Пловдивско. След екшъни и скандали обаче младежът се сдобива с присъда, предаде Марица.

Момчето и малолетната се запознали през лятото на 2020 година. Двамата станали гаджета и започнали да се виждат все по-често. Момичето забременяло и тогава, решили да заживеят заедно в дома на момчето в едно от селата в община Раковски.

Първоначално родителите на младия Ромео не били съгласни, но след това се съгласили да заживеят при тях, заради бременността. Родителите на момичето обаче не били съгласни и със съдействие и на полицията си я прибрали в дома им, където тя
абортирала.

Няколко дни по-късно настъпил обрат. Бащата на малолетната дал съгласие да бъдат заедно, но не в неговия дом. Така двойката отново заживяла в при родителите на младежа. Разбрали се, че когато девойката стане на 16, ще сключат граждански брак.

Преди да се премести в дома на избраника си обаче, както била традицията, младия Ромео и родителите му отишли да я вземат от дома на нейните родители, където направили годеж – банкет. След като се прибрали в селото, отново имало шумно тържество. От тогава двамата заживели заедно на съпружески начала – грижили се общо за домакинството си.

Няколко месеца по-късно, в началото на 2021 година, момичето забременяло отново, след предходен аборт. Родила момиче в началото на октомври, но службата по гражданско състояние отказала да впише младежа като баща, тъй като майката била малолетна и се изисквало съгласието на законния й представител. Същевременно родителите на родилката се били изцяло дистанцирали от нея, което наложило с решение на Дирекция „Социално подпомагане“ град Раковски момичето да бъде настанено в дома и под грижите на майката на младежа. На новороденото се наложили три операции, които били изцяло поети финансово от родителите на младия баща.

Младият Ромео бил подведен под отговорност за връзката си и с 12-годишна. Предвид чистото му минало и грижите, които полага, магистратите му дали условна присъда – една година затвор с три години изпитателен срок.

Previous post Лапсус! Депутатка от ГЕРБ: Не пипайте мафията, ще стане хаос
Next post След 10 дни борба: Спасиха студентката, прободена с нож в главата в Бургас