Янев вече се вижда като премиер след западните си срещи

Лидерът на „Български възход“, бивш премиер и екс военен министър Стефан Янев обяви, че се вижда като кандидат-премиер.

„Разбирам че се говори така, не е обсъждано официално (да бъде връчен именно на него третият проучвателен мандат за кабинет – б.р.). Има такава хипотеза (да бъде кандидат-премиер – б.р.), и възможност, важно е да изчакаме, да дам възможност на разговорите, за да видим какво ще стане на първия и втория мандат, което е и по конституция. Рано е да обсъждаме хипотеза за трети мандат. Необходимо и полезно е да търсим мнозинство, което потенциално да подкрепи правителство от 160 плюс депутати, мнозинство което е в състояние да реши редица промени.

Мнението на Янев, че е достоен отново да оглави МС, идва след поредица от срещи със западни политици, включително щатския стратег Дан Шомон и британския посланик.

Има диалог, когато е необходимо, в нормални отношения не сме разговаряли по тези теми, предполагам, че ще бъдем поканени на официални разговори, където да говорим за темите които сме засегнали, коментира Янев на въпрос в какви отношения е с президента Румен Радев.

Предполагам, че е възможно правителство да се случи и в първия и втория мандат. Нека не сме хора, които са се вторачили в кристалното кълбо и да си мислим, че имаме решения за всички въпроси, те ще се решат в разговор с диалог. Не сме избрали кой ще подкрепим, защото все още не сме участвали в конкретни обсъждания и разговори, когато това се случи вече можем да решим кого да подкрепим, заключи лидерът на „Български възход“ в отговор на въпрос дали ГЕРБ или ПП могат да намерят мнозинство.

Previous post Нешка Робева храни бедните в село Трудовец
Next post Кирил Петков свали брачната си халка