
Ядосвам се! Синът ми стана абсолютен чехльо…
Синът ми стана чехльо! Не искам да приличам на свекървите, които плюят снахите си. Откакто синът ми Владо се ожени, стоя настрана. Младите си имат други разбирания и свой живот. Но не мога да приема, че се превърна в истински чехльо – неговата Поли прекали.
Дотам докара нещата, че той тайно да идва два-три пъти в седмицата у нас да обядваме. И знаете ли защо се крие от нея? Не сме се хванали за гушите, просто аз готвя нормална храна. У тях се ядат само „полезни неща“ – всякакви ядки, семена, специални брашна. Нямат за цяр нито сол, нито захар.
Чудя се синът ми – метър и деветдесет, как се наяжда с тези измишльотини. Поли все е на някакви смутита, детокси и захранващи режими. Не мога да я слушам, като започне да обяснява колко е вредно това, което правя – моето не било храна, а жива отрова. Веднъж не издържах – заради нея опитах от всичко, което бях сложила на масата, поканих я да хапне и тя, ако аз оживея. Разсърди се и набързо подбра Владо да си ходят.
Не прекалявам с нищо – на 61 имам и болежки, и холестерол, и повишена захар. Мъжът ми и другият ми син обичат месо, хранителни бульони и супи, мусака – като на моята свекърва, пълнено печено пиле – майка ми го правеше прекрасно. Гледам и все да има салата, люти чушчици, правя и два-три вида туршии. Но понеже това са все убийствени храни, Владо идва да си хапва от тях тайно.
Хем го гледам как сладко обядва, хем ми е на езика да го попитам кога стана такъв чехльо. Как в собствения си дом няма да яде това, което обича? Ами, жена му като залита ту по едно, ту по друго, той не е длъжен да й се води по акъла? Освен това тя по цял ден седи пред компютъра, а той е строителен инженер, гази кал по обектите и се пържи на 40 градуса, без да спазва работно време. Като не може да я вразуми с добро, да тропне по масата. Не от някакъв каприз, става дума за неговото здраве.
Ваня