Ще те намерим и убием! Двама заплашили жена в съдебната зала

Прокурор в Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу двама мъже, заканили се с убийство на жена в съдебна зала по време на открито заседание.

На 7 декември 2022 г. около 12:30 ч. в сградата на Софийски районен съд обвиняемите П.Г. и Т.П. се заканили с убийство спрямо В.П. Това станало, след като подсъдимите чули, наложените им от съдебния състав присъди за извършено престъпление. Те били осъдени на затвор за закана с убийство спрямо същата жена. Когато чули, че съдът им налага ефективни присъди заявили на пострадалата, че ще я убият наистина, след като излязат от затвора. Жената се уплашила много и подала сигнал за случилото се в Софийска районна прокуратура.

В хода на разследването е установено, че в продължителен период от време П.Г. и Т.П. са заплашвали потърпевшата, защото искали дял от недвижим имот, собственост на починалия й съпруг. Тя подала сигнал и започнало дело по случая, което приключило през декември.

Към момента обвиняемите изтърпяват наложените им ефективни наказания по първото дело за закана с убийство, отправена спрямо жената. Предстои делото по внесения сега обвинителен акт да продължи в Софийски районен съд.