Щерката на Бойко Рашков с 6 коли за една година

Единствената дъщеря на Бойко Рашков – Илиана, е декларирала, че в рамките на година тя и мъжът ѝ Мартин са си купили цели 6 автомобила. Наследничката на МВР шефа е съдия в Софийския районен съд и също ежегодно подава имуществена декларация, в която трябва да упомене материалните си придобивки.

От актуалната ѝ такава се вижда, че в рамките на 2020 г. тя и съпругът ѝ са инвестирали в 6 коли. На нейно име е регистрирана само една от тях – беемве. Останалите 5 се водят на мъжа ѝ и са съответно – два броя леки коли фолксваген, един товарен на същата марка, едно сузуки и един фиат. В графата за произход на средствата за покупките пише, че са от спестявания и заплати, пише „Ретро“.

Справка показва, че заплатата на съдиите и прокурорите в Софийския районен съд, където Илиана практикува, е 3284 лева, кaтo cтaвa дyмa caмo зa ocнoвни възнаграждения, ĸъм ĸoитo ce пpибaвят пo 2% зa вcяĸa пpocлyжeнa мaгиcтpaтcĸa гoдинa, нo нe пoвeчe oт 40%. Ocвeн тoвa paбoтeщитe в cъдeбнaтa влacт плaщaт caмo плocъĸ дaнъĸ, вcичĸи тexни ocигypoвĸи ce пoeмaт oт бюджeтa. Така годишните доходи на щерката на вътрешния министър са минимум 36 хиляди лева. Нейният мъж пък е бил в автобизнеса и проверка в Търговския регистър сочи, че е участвал в управлението на сервиз за автомобили, регистриран в Студентски град в София. Към момента обаче той няма дял там.

За разлика от баща си, който е рекордьор по имоти и притежава цели 22 недвижимости за милиони левове, според декларацията си Илиана е „бездомна“. На нейно име не се води нито един имот. Съдийката е посочила единствено, че съпругът ѝ притежава половината от маломерен апартамент от 59 квадрата в столицата, който получил чрез завещание. Освен него Мартин има и поземлен имот в село Борован, както и друга 1/6 от жилище в София. Не се знае обаче дали младото семейство не обитава някой от палатите на Бойко Рашков.

Като единствена негова наследничка дъщеря му ще наследи цялото му богатство, което включва и баровска резиденция в полите на Витоша за близо 4 милиона. Илиана е от брака на Рашков с вече бившата му жена Мария Рашкова, която е известен нотариус. Шефът на МВР дал ръката на щерка си на зетя Мартин преди 2 години.

Илиана и любимият ѝ са се венчали на сакралната дата 20.02.2020 г. и преди броени дни отбелязали годишнина от своята сватба. След сключването на брака щерката на Рашков е решила да запази бащината си фамилия и е добавила тази на мъжа си – Цековска, с тире към своето име. Илиана е абсолютно визуално копие на татко си и е наследила от него сините си очи, вижда се от фотосите ѝ в социалните мрежи.

Previous post Килър на ЦРУ убил Мерилин Монро, имала компромати за Кенеди
Next post Мика Зайкова се шири във вила на Витоша със 710 лв. пенсия