Шофьор: Изминавам по 700 км месечно, трудно издържам с тези цени

Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво ще остане до края на годината. Това решиха на заседания в МС двете най-големи партии ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“. Те внесоха предложения как да бъде намалена цената на горивата.

Митко е професионален шофьор, изминава средно по 700 км месечно. Споделя, че му е все по-трудно да издържа семейството си.

Заради това от „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ внесоха предложения за още компенсации за битовите потребители. Част от мерките предложени от партията на Кирил Петков и Асен Василев включват да се осигури правилно дерогацията свързана с руския суров петрол, както и да се наложи данък свръх печалба на петролните компании.

„Всички допълнителни средства да бъдат разпределени от този данък, да бъдат разпределени за потребителите на горива“, посочи депутатът от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Предложението на „Продължаваме промяната“ обаче не се хареса на правителството. Според икономическия министър ограничаването на износа на български петролни продукти носи риск.

От петролната и газова асоциация останаха объркани от предложенията на двете големи партии. Депутатите отложиха гласуването за другата сряда, защото членовете на комисията не получиха експертна оценка на двата законопроекта от Министерството на финансите.

На редовното си заседание Министерския съвет отпусна допълнително още 38 млн. лв. за компенсацията от 25 стотинки на литър гориво за физически лица.

Previous post Полицаи говорят за трафикантите: Те са нагли, а ние плащаме с животите си!
Next post Погребват Анахид Тачева при мъжа ѝ в Америка