Шофьорка зареди газ и изригна: Все си мислех, че ни правят на балъци, ама това…

„Само аз ли съм прецакана, или има и други потърпевши? Няма такава наглост, при газова бутилка с вместимост 20 литра да заредя 24… То ‘щото е много евтино горивото, дай да сложим някой и друг литър отгоре. Все си мислех, че ни правят на балъци, ама тва вече е прекалено“.

Това написа в социалната мрежа Фейсбук млада жена. Тя е заредила гориво на бензиностанция в Пловдив, пише plovdiv24.bg.

„На всичко съм се нагледал, включително и на това хората да не знаят колко им е бутилката“, гласи коментар под публикацията, на който авторката на поста отговаря така:

„Ами карам колата от 2 години, преди мен са я карали 10, смених бутилката октомври 2021 и до този момент съм зареждала с максимум 17 литра до горе. Затова ми се струва доста нереално изведнъж да събере 24…“

„Принципно в самата газова бутилка трябва да им поплавък и ако всичко е наред, би трябвало бутилката да се зарежда на 80%, което не съм сигурен, ако пише 20 л, дали е сметнато тези 20. Ако е сметнато, то при дефект, ще зареждате 24-25. При дефект на поплавъка позволява да се напълни повече, та тук говорим за проблем при бутилката, не толкова в бензиностанцията“, включва се в дискусията друг пловдивчанин.