Шменти капели! Мистерия обви кръвната проба на княгиня Калина

Княгиня Калина е дала кръвна проба, заявил пред „Телеграф“ секретарят на Симеон Сакскобургготски Явор Кирилов. От Апелативна прокуратура – София, са категорични, че е отказала да даде кръвна проба за наличие на алкохол в кръвта след инцидента в събота.

„Даването на кръв обаче е станало твърде късно и затова пробата няма юридическа стойност. Забавянето е било, тъй като княгинята е била задържана твърде дълго пред хотела“, твърди Кирилов.

Той уточни, че сузукито, с което княгинята е ударила бариера и кашпа, не е нейно. „Това е много стар автомобил, който се използва в Царска Бистрица, тъй като е високопроходим. Княгинята няма своя кола в България“, каза още Кирилов. По думите му Симеон Сакскобургготски в момента още е в чужбина, където има ангажименти. По документи колата, управлявана от Калина, се води на трето лице, казаха от Апелативна прокуратура – София, и отказаха да уточнят името на собственика.

В събота княгиня Калина беше хваната с 1,5 промила алкохол при полеви тест. Това стана, след като блъсна бариера на хотел „Мура“ в курорта Боровец. Районна прокуратура–Самоков, ръководи разследване по бързо производство за шофиране след употреба на алкохол. То е било образувано в неделя, но на Калина Сакскобургготска още не е предявено постановлението за привличане към наказателна отговорност, уточниха от държавното обвинение.

С протокол за доброволно предаване превозното средство е предадено на полицията. Разследването по случая продължава, като наблюдаващият прокурор въз основа на събраните доказателства ще направи преценка дали има данни за извършено друго престъпление по транспорта – това ще се определи според стойността на нанесените материални щети при инцидента.

„Тя беше боса и се разхождаше така по паркинга. Говореше си сама. Нямаше документи. Не знаела как се казва, би трябвало да има ЕГН, но не помнела кое е“, разказа пред NOVA наемателят на хотела, който бил извикан от служителите си след инцидента и всъщност той сигнализирал в полицията. Според мъжа служителка на резиденция „Царска Бистрица“ тъпчела Калина с кисело мляко – между 6 и 8 кофички. Въпросната жена Величка Петрова контрира. “Представяте ли си кой би изял 6-8 кисели млека. Особено тя, която е 40-50 кг. Занесох едно мляко, защото не беше яла“, твърди Петрова.