Шеф Токев ще работи на 300 лева заплата в затвора

Шеф Андре Токев ще работи за жълти стотинки в затвора. Осъденият на седем месеца затвор готвач, който беше тикнат зад решетките, след като беше хванат да кара пиян миналата година, ще има възможност да работи в кухнята на затворническото общежитие в София, в което ще излежава присъдата си.

Заплатата, която може да получава като готвач там, ще бъде съвсем символична – става дума за сума от порядъка между 100 и 300 лева, която ще зависи от изработените часове от кулинарния гуру.

По всяка вероятност той ще приеме да бъде готвач за останалите затворници, тъй като в кухнята редовно има недостиг на хора, а и заниманията там са най-близки до тези в живота му.

Иначе възможностите за труд са безброй – от стругар, през чистач, та чак до мебелист и шивач. Интересът към тях обаче е слаб, макар освен заработените пари работещите затворници да получават и възможност за намаляване на присъдата.

Андре ще търпи наказанието си чак до края на лятото, а междувременно за бизнеса му ще се грижат неговата съпруга Мария и по-малката от двете му дъщери Елиза, тъй като кака ѝ живее в Германия.

Previous post Носталгично: Как се пътуваше през соца от София до морето
Next post Димитър Стоянов: Посланикът на Украйна говори български! Руският се държи сякаш сме тяхна губерния