Шеф Манчев призна кой е менторът му

Шеф Иван Манчев беше специален гост на Деня на отворените врати в Университета по хранителни технологии в Пловдив в петък. Кулинарният спец участва в награждаването на победителите от националния конкурс „Млади изследователи 2023“ за ученици от 10 до 12 клас.

„Изключително интересно мероприятие, за да видим университетът къде е, защо е, къде са тенденциите, какво иска да направи. Изключително съм горд, че г-н Моллов ме покани в този прекрасен университет“ – каза в интервю за „Фокус“ шеф Манчев.

Кулинарната култура в България е на добро ниво, но има и какво да се желае. „Всички продукти, които познаваме, трябва да ги развиваме и да даваме най-доброто от себе си. България като цяло е много благодатна на климат, на производство на продукти, на зеленчуци и какво ли още не. Въпросът е да ги развиваме максимално и да сме най-добрата градина в Европа. Аз вярвам в това. Защото сме били такива преди 1944 година“ – смята той.

Шеф Манчев сподели, че ще има нов сезон на „Кошмари в кухнята“, а в момента се заснема новият сезон на „Черешката на тортата“, който ще се излъчва по Нова телевизия. „Страхотни участници ще има, много предизвикателства и много интересни теми се развиват. „Черешката на тортата“ е изключително хубаво предаване и позитивно“ – разкри в интервюто.

Топ готвачът призна, че душата му се пълни, когато участниците в кулинарните предавания правят нещата със сърце и душа. Не пожела обаче да сподели какво го изнервя.

Приема за свой ментор Анди Цал от Швейцария, който има звезда „Мишлен“, но се учи и взема идеи и от други хора.

Когато разберем, че сме зеленчувата градина на Европа, когато продуктът, който произвеждаме, е издигнат в култ, тогава бихме имали „Мишлен“ ресторант. Ще се превърнем в най-добрата кулинарна дестинация, когато и индустрията разбере това, смята шеф Манчев.

Previous post Ирен Кривошиева намаза огромно наследство
Next post Над 12 часа продължава гасенето на пожара в Монтанско