Шампион си продава златния медал за лечение на раково болна медсестра

Един от обещаващите млади биатлонисти  Благой Тодев направи голям жест и обяви на търг спечеления от него златен медал от европейски шампионат. Преди дни Тодев стана шампион на първенството на континента за младежи, което се проведе в Поклюка (Слвн).

Сега той е решил със средствата, получени от продажбата на отличието, да помогне за лечението на своя съгражданка от Банско – медицинска сестра, която е с онкологично заболяване.

Тодев пусна видео съобщение в профила си във фейсбук, в което заявява: „Преди няколко дни, на 19 януари, станах европейски шампион по биатлон за младежи. Преди старта се помолих и си обещах, че ако взема медал ще го продам за кауза.

Каузата се нарича Нели Гълъбова. Тя е медицинска сестра от Банско. Помогнала е на много хора, за жалост е диагностицирана с рак. Има нужда от помощ.

Медалът ще бъде продаден на търг и всеки, който желае да наддава за него в коментарите под поста ми или да ми пише на лично съобщение, а аз периодично ще качвам информация за най-високата достигната цена до момента.

Всеки, който желае да дари отделно, може да погледне информацията, която съм оставил за дарителската сметка. Краен срок на търга – краят на олимпийските игри – 20 февруари 2022 година.“

Благой Тодев е един от 16-те ни представители на зимните олимпийски игри в Пекин, които започват на 4 февруари.

Previous post Спасиха младежи от горящ пътнически бус край Драгичево
Next post Бельото изразява типажа на жената