Ченгета в среднощна гонка с 15-годишен шофьор, возил пияните си роднини

Нов скандален случай с непълнолетен, седнал зад волана. 15-годишен ученик си спретна среднощна гонка с полицията в опит да избяга. А в колата возил пияните си баща, чичо и братовчед.

Преследването се разиграва край Карлово. Около 1:30 ч. през нощта в района на село Анево полицейски патрул подал сигнал за спиране на лек автомобил. Вместо да изпълни разпореждането, шофьорът опитал да избяга.

„Образувано е бързо производство за даден подкуп на полицейски служители в размер на 50 лева от пълнолетно лице, за да не съставят акт за административно нарушение на един от пътниците. На 14 декември полицейските служители от РУ – Карлово опитали да спрат автомобила. След кратка гонка, навлизайки в град Сопот, шофьорът е заловен. При извършената проверка се установява, че водачът е ученик в 9 клас. С него са били три пълнолетни лица, употребили алкохол”, заяви в ефира на „Здравей, България” окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева.

По думите ѝ автомобилът е собственост на бащата на момчето. Чичото пък предложил подкупа на униформените. Той е задържан за 72 часа и е с повдигнато обвинение. Законът предвижда санкция лишаване от свобода до 10 години и глоба до 10 000 лева.

За бащата на детето, който е предоставил автомобила, по закон се предвижда глоба от 100 до 300 лева. Регистрацията на автомобила му е прекратена, а книжката му е отнета.

Previous post Елена Йончева: ЕК да заведе дело срещу Австрия и Нидерландия
Next post Всеки четвърти в София с над 150 лв. сметка за парно