Ченалова: Алексей Петров беше спонсор и съветник на ПП-ДБ

„Алексей Петров беше спонсор и съветник на ПП-ДБ“, заяви Ченалова Опасявам се, че наистина мафията си има държава и тя се нарича България. Това написа във фейсбук профила си Румяна Ченалова, която беше съдия по делото срещу Алексей Петров.

Ето какво още пише тя:

Има няколко факта , свързани с последните действия на Алексей Петров и те са показателни.

Ал. Петров беше спонсор и съветник на ПП ДБ.

Ал. Петров имаше намерение и работеше по въпроса да се върне в ДАНС и то на ръководен пост. Това значи влияние, контрол и информация както в лична полза, така и за ПП ДБ.

Ал. Петров имаше много информация и предполагам доказателства от 90-те години вероятно до днес. С информация се извиват ръце – на крадци и убийци, независимо на какви постове са.

Въпреки крилатата фраза на Цветанов : “ Където копнем, труп намираме“, около 180 знакови убийства останаха неразкрити, т.е. извършителите и поръчителите са на свобода.

Ал. Петров открито заяви подкрепата си за новото дясно – ПП ДБ. Опитът и възможностите му, вкл. чрез чуждите служби в определена степен биха им помогнали. Не изключвам идеята за уволненията на началници на регионални полицейски дирекции и управления точно преди местните избори да е била негова.

Който владее местната власт, притежава властта – стара истина.

Вероятно Ал. Петров е имал сериозни амбиции за влияние в политиката чрез партиите, които подкрепяше.

А някой няма интерес от това.

Разчистват се противници – като през 90-те.

Идват избори- местни, а вероятно и парламентарни.

Политическо оцеляване? Не само…