Ценете родителите си, докато са живи! После вече ще е късно за…

Родителите са най-ценното нещо за всеки човек. Но животът им, както и животът на всеки от нас, не е вечен. В един момент тях просто няма да ги има. Просто за една секунда всичко може да свърши завинаги. Животът ви, който сте строили тухла по тухла от година на година, може просто да рухне, да се разпадне и в най-неочаквания момент.

И кой може да изчака този момент? За съжаление родителите не могат да живеят толкова дълго, колкото бихме искали! Най-лошото във всичко това е, че не оценяваме това, което имаме сега, не разбираме какъв късмет имаме и тогава става твърде късно и изведнъж осъзнаваме всичко. Ето нещата, които ще се променят, когато родителите ти си отидат завинаги:

Ще започнете да разбирате стойността на семейството.

Няма приятели, няма приятелки, няма колеги, няма познати – никой в ​​този живот не е толкова важен, колкото вашето семейство. Никой никога няма да те обича толкова безкористно, безусловно и силно, колкото родителите ти. Дори когато сте се карали, родителите ви никога не са се отвръщали от вас. Да, те биха могли да ви се скарат, да ви обидят, но всичко това беше като образователен процес, така че да разберете, че правите грешка. И те никога не са се обърнали от теб.

Ще ви навреди да загубите родителите си

Докато са живи, не сте мислили за смъртта им и не сте мислили, че ще ви бъде толкова трудно. Сега ги няма. И всеки път, когато се разболеете, ще разбирате, че майка ви вече няма да се обажда, за да се допита за вашето здраве, баща ви няма да идва да ви носи лекарства. Никой друг няма да ви се обади, само за да ви попита как сте, никой няма да ви пожелае лека нощ. И вие ще искате това най-много в живота си.

Ще се почувствате самотни и съкрушени

С течение на времето болката няма да изчезне, ще останете завинаги самотни, ще се чувствате съкрушени и изоставени. Просто смирението ще дойде с времето.

Родителите ти няма да виждат внуци и правнуци

Не можете да прекарвате семейни празници заедно, да правите снимки, където сте всички заедно. Родителите ви няма да дойдат на рождения ден на дъщеря ви и няма да чакат сина ви да го посети.

Ще ви навреди да чуете някой да се оплаква от родителите си.

Това просто ще ви ядоса, защото ще бъдете готови да дадете всичко в живота си, само за да чуете отново гласа на майка си по телефона. Нека дори да ви се скара за нещо.

Болката ви няма да изчезне

Понякога ще започне да ви боли и вие ще плачете горчиво, както в деня на загубата. Болката не изчезва, а само става малко по-слаба.

Ще започнете да завиждате на тези, чиито родители са живи.

Вашата завист дори ще прерасне в омраза. Ще прокълнете онези, които започват да се оплакват, че е трябвало да отидат при родителите си, вместо да си почиват на морето, че вместо почивен ден в леглото, те трябва да са със своите стари хора.

Всички ваши празници ще станат скучни

Вече няма да бъдете толкова доволни от големите празници: рожден ден, Коледа, Нова година. Всичко това ще стане скучно, непълно и самотно.

Ще научите тайни

Предстои да научите някои тайни от живота на родителите си. И вие най-накрая ще разберете, че те са били не само баща ви и майка ви, но и обикновени хора.

Когато нещо се случи, ще искате да им се обадите.

Ще започнете да се хващате за мисълта, че наистина искате да се обадите на номера, който никога повече няма да отговори.

Ще осъзнаете колко много сте обичали родителите си.

За съжаление осъзнаваме, че някой е бил обичан дълбоко, само когато е твърде късно.

Всичко това е много страшно, но неизбежно … Обадете се на родителите си!

Мила

Previous post Двойка се събра отново след цели 53 години раздяла
Next post Лъжа го всеки ден, защото не намирам сила да му кажа, че съм осиновена