ЦГМ на загуба, ще скочат ли глобите за „паяк“ и скоби в София?

София е на загуба от скобите и паяците. Това показа справка с разчетите на Центъра за градска мобилност за общинските съветници, съобщи bTV.

Таксите в момента за репатриране на наказателен паркинг са приети от Столичния общински съвет преди 10 години – през 2012 г.

Ръководството на центъра обаче смята, че те вече не отговарят на реалните разходи за дейността. В момента за неправилно паркиран автомобил се плаща 60 лв., а за поставена скоба – 30 лв. От ЦМГ казват, че разходът за репатриране на един автомобил е 130 лв., а за поставяне на скоба – 40 лв.

„Това е част от цялата система на платено паркиране, така че да говорим, че това е на загуба, не е съвсем коректно, тъй като говорим за една доста по-голяма дейност. Сама по себе си скобата е просто един елемент. При паяците цената не кореспондира с размера на разходите.

Огромната част от репатрираните автомобили са такива на нарушителите и според мен едно увеличение на цената на паяка ще доведе до засилване на санкционната дейност и на превенцията, т.е. разчистването на неправилно паркирани автомобили от кръстовища, тротоари, пешеходни пътеки“, коментира председателят на транспортната комисия в СОС Карлос Контрера.

Previous post Омикрон приземи самолета, цели дестинации изчезват от разписанието
Next post Комин пали по една къща на ден