Цветелина Узунова: На много от картичките пред Бъкингам пише „Благодаря, мадам!“

В студиото на БНТ1 „Кралица Елизабет II – пътят към вечността“ експертът по комуникации Цветелина Узунова, която дълги години работи с българското кралско семейство, определи днешната церемония в Лондон като събитие, което се случва веднъж на много поколения.

„Поколения преди нас не са били свидетели на подобно събитие, вероятно и поколения след нас няма да са свидетели на подобно събитие. На едно място са събрани цялата европейска и световна аристокрация плюс политическият елит на света. Над 4 млрд. души гледат прякото излъчване. Великобритания ни показва урок за сплотеност, уважение към институциите и какво означават вековни традиции.“, изтъкна тя.

Според нея за последен път българският народ е показвал подобна сплотеност, когато си е отишъл Цар Борис III.

„На много от картичките пред Бъкингамския дворец пише „Благодаря, мадам!“. Вие задавали ли сте си въпроса колко са личностите, на които бихте благодарили за службата?“, допълни тя.

Узунова даде изключително висока оценка на комуникационния отдел на Бъкингамския дворец. Напомни, че след сватбата на Уилям и Кейт е заработил Youtube – канала на кралското семейство, който през последните дни се е използва много активно, демонстрирайки прозрачност и помагайки в борбата с фалшивите новини.

Previous post Радев в Лондон: Елизабет II остави спомен за мъдрост и доброжелателност
Next post Хората в Богдан: Коритото на реката се вдигна, има опасност от ново наводнение