Цвета Караянчева: Сядайте на една маса и си говорете

В никакъв случай не може да се каже, че ГЕРБ е безотговорна партия. Това каза в предаването „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Цвета Караянчева, експредседател на НС от ГЕРБ. „Ние правим всичко възможно тези разговори за кабинет да се проведат. Бяхме предложили две известни личности, безспорни авторитети, за да търсим пресечната точка, за да отстраним тези червени линии, които разделят. Всички граждани очакваха резултат“, каза още Караянчева. Тя добави, че на никой у нас вече не му се ходи на избори.

„Хората са изключително недоволни от това, че трябва да се ходи отново на избори, че няма диалог“, каза още Цвета Караянчева. По думите и, хората вече не издържат на високите цени, инфлацията. Всичко това им тежи и те няма да излязат на избори пак.

От 40% избирателна активност през месец ноември 2021 година, сега се очаква активността да падне до 30%, смята Караянчева.

„Сядайте на една маса и си говорете, и най-важното – чувайте се. Оставете лозунгите настрани. Това е посланието на гражданите, което аз чувам“, добави тя.

Бившият председател на НС Цвета Караянчева смята още, че съставянето на кабинет е много трудно. „Ако нещо стане, ще го оприлича на чудо“, посочи тя. „Тази липса на желание за диалог, показвано от някои партии, не ме прави оптимист“, добави тя.

Промените в Изборния кодекс, които БСП внесе, са били чакани от хората, смята още Караянчева. Но те трябва да се обсъждат от хора, които разбират от тази материя. Хора, които пряко са участвали в избори и познават изборния процес, които наистина ще направят предложения и ще покажат дали машината има недостатъци, в което от ГЕРБ са убедени.

„Нека експерти да говорят, а политическото говорене да остане настрани. От 15 години се занимавам с избори и мога да кажа, че за моите избиратели в района е много важно да има хартиена бюлетина. Тя дава спокойствие на хората. При местните избори те трябва да превъртят машината четири пъти, много от хората се страхуват от грешки и по тази причина няма да отиват да гласуват. За флашките, там също е нашето притеснение, добави Караянчева.

„Нека партиите, които говорят за демокрация дадат равно избирателно право на всеки гражданин“, призова Караянчева. Тя посочи и много други недостатъци в изборния процес в райони като нейния – Кърджали. ПП, ДБ и възраждане още нямат изградени структури в тези райони и това създава проблеми и при определянето на членове на СИК-овете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Сийка Милева: Шофьорът на буса с мигранти е българин
Next post Илон Мъск оприличи Белоградчишките скали на фон от компютърна игра