Цветана Манева ще получи „Аскеер“ за цялостно творчество

Голямата българска актриса Цветана Манева ще получи награда „Аскеер“ за цялостен принос към театралното изкуство, съобщиха днес в БТА от фондация „А`Аскеер“. Призът си звездата ще получи по време на церемония в театър „Българска армия“, която ще се състои на 24 май.

„Тридесет и първият брой на наградите „Ааскер“ ще бъде посветен на един от най-великите български възрожденци – Паисий Хилендарски, който е канонизиран за светец от Българската православна църква. Той е признат за ренесансова личност на Европа, и това ще бъде честване в европейски и световен мащаб. Аз съм щастлив, че режисьорът на тазгодишната церемония Борис Радев се вля с изключителната си енергия“, каза председателят на фондация „А‘Аскеер“ Георги Къркеланов.

По думите му празникът на 24 май ще бъде подчинен на българското Възраждане и на българското слово от 19-и век, първите български драматургични произведения.

Ще звучат текстове от „Криворазбраната цивилизация“ и „Михал Мишкоед“.

„Ще се опитаме чисто хронологично през целия спектакъл да поднесем почит към всички български поети и писатели“, добави Къркеланов.

Previous post Отнеха имането на Ванга след 25 години съдебни дела
Next post Община платила 1,5 млн. лв. за несъществуващо залесяване