Хотелиери настояват за проверки след ареста за фалшиви сертификати в Банско

Здравните инспектори трябва да проверят всички пунктове, в които се издават зелени сертификати в Банско.

Това поискаха от туристическия бранш, след като в града беше задържан служител на лаборатория, издавал нелегални сертификати, съобщи БНТ.

„Лицензирането и проверяването на самите категории документи не са наш приоритет и ние не знаем какво е необходимо, така че настояваме органите категорично да си свършат работата и да проверяват внимателно всички налични лаборатории, за да няма такива ситуации от тук нататък“, е заявил Малин Бистрин, председател на туристическия и хотелиерския бранш в Банско.

От туристическия бранш в Банско категорично осъждат подобни практики в зимните ни курорти. От там ги определиха като вредни за българския туризъм.

Пунктът е останал затворен и днес, а от замесените хотели не са коментирали случая за БНТ, като са казали само, че са искали да помогнат на институциите.

Много малка част от хотелиерите в Банско са използвали услугите на въпросния пункт на лабораторията в курортния град. Като според тях, дори и да са го правили, то е било неволно и с незнание, че те са били фалшиви.

Припомняме, че вчера бе арестуван мъж, извършвал нелицензирано антигенни тестове в хотели в Банско. М.С. се оказал част от незаконните офиси на столична лаборатория, чиято дейност се разследва в още няколко града.

Мъжът, който е от Варна, но от години живее в Банско, е задържан за 72 часа, прокуратурата е започнала разследване.

Операцията срещу мобилната лаборатория била подготвяна две седмици. Тя е в резултат от сигнал на туристи от Банско в Регионалната здравна инспекция.

Previous post Див екшън край Айтос: 31-годишният Пенко преби шофьор и натроши „Голф“-а му
Next post Христо Стоичков и съпругата му Мариана празнуват 34 години брак