Хората на президента Радев злорадстват, БСП умирала

Разделението вляво, започнато от Румен Радев, е все по-очевидно. Докато Корнелия Нинова се радва, че успя с разни процедурни хватки да остане начело на БСП, хората, които са близки до обитателя на „Дондуков“ 2, злорадстват, пише ПИК.

„С отхвърлянето на оставката на Нинова БСП не само се самопростреля, но и се самоуби“, пише на страницата си във фейсбук политологът Иво Инджов, който беше и член на Инициативния комитет, подкрепил Радев за втори президентски мандат.

Под публикацията и други от кликата на президента се забавляват на гърба на социалистическата партия.

Шефката на психиатрията в Курило Цветеслава Гълъбова: „Направо си направи сепуко“.

Натирената от вестник „Дума“ именно от Корнелия Нинова журналистка Велислава Дърева пише следното: „Днес, 22 януари 2022, БСП се самоуби. „Ликуй, народе! Тъй овце блеят и вървят с псета подир овчарят“… Христо Ботев“. И още: „Нинова уби БСП заради едно вицепремиерство. Жалка гледка!“, написа Дърева.

Преди дни пък бившият председател на БСП Михаил Миков обяви, че напуска партията. Миков бе лидер на БСП от 2014 до 2016 г., а след него постът бе зает от Корнелия Нинова.

Според него конгресът, който е констатирал, че няма подадена оставка на Корнелия Нинова, кара много членове на партията да констатират, че не са членове на БСП. „И аз от днес влизам в тази категория. От днес не съм член на БСП“, заяви той, подчертавайки, че участието в дадена партия е тогава, когато идеите на човек съвпадат с идеите на партията. „БСП не е партията, в която аз съм влязъл и дълги години съм бил“, категоричен бе той.

Previous post Продадоха четири пустеещи училища за половин милион лева
Next post Катастрофа на подбалканския път София-Бургас, 70-годишен е загинал