Хвърлят отрова в къщите на Мая Манолова и Ани Салич в Рударци

Сериен убиец на домашни животни върлува в пернишкото село Рударци. За това алармира Мая Манолова, която от години има къща там. В нея живеят със съпруга й Ангел Найденов. За съжаление, бившата омбудсманка е сред потърпевшите от безчинствата на тровителя на домашни любимци. Нейното кученце е издъхнало заради него.

„Арчи го няма вече. Отровен е. Също както и другите кучета и котки от улицата на село. Този изрод е хвърлял отрова в дворовете на къщите ни! Подадохме жалби в полицията. Преглеждаме всички камери. Убиецът ще си понесе последствията!”, сподели Манолова преди дни.

В близост до нейната къща се намира и тази на тв водещата Ани Салич. Преди време новинарката бе стопанка на малко кученце от порода чихуахуа, за което плати 3 хиляди лева, за да го купи от елитен развъдник в Австрия. Домашният й любимец Пако обаче се спомина преди 4 години. След това Ани не е споделяла дали е взела да отглежда пак кученце.

И други жители на Рударци се оплакаха, че са пострадали от акцията с хвърлянето на отрова в дворовете им. „Живея една улица над Мая Манолова. Отровиха и моята Ронда преди 7 месеца, изродите! А преди година и половина и Лара, това бяха невероятни кучета, уви, изродът явно продължава!” оплаква се съседка на бившата омбудсманка. Всички жители на Рударци са на мнение, че зад бруталните актове с разхвърлянето на отрова в частни собствености стои човек от селото, а за съдействие по установяване на самоличността му те са се обърнали към полицейските органи.

Проблемът с насилственото отнемане на живота на домашни любимци в България от години е наболял, но мерки в тази посока не се приемат и убийците рядко понасят наказание за действията си. Актрисата Катерина Евро вече повече от 5 години се бори да разбере кой застреля едно от кученцата й в двора на къщата й в село Кокаляне с въздушна пушка. Извършителят стрелял и убил животинчето на Евро с два куршума в корема и окото.