Хванаха с кокаин известен бизнесмен с взривено семейство

Известният разложки бизнесмен Явор Мандраджиев – Явата бе задържан в Банско. При проверка на автомобила му е намерен кокаин, количеството не е голямо, но бизнесменът е вкаран в полицейската клетка и е образувано досъдебно производство по случая, съобщи Struma.com. Явор Мандраджиев е стар познайник на полицията.

Пред 2009 година семейството на Явор Мандраджиев стана жертва на атентат. 29-годишната му съпруга и 5-годишният им син попаднаха в центъра на взрив, при опит да се качат в автомобила на Явата. Тогава се говореше, че бомбата е задействана с дистанционно, и че атентатът е бил насочен срещу Явата, но семейството му е имало злощастната съдба да се качи първо в колата му и отвори вратата на гаража, пред който бе поставена бомбата.

По това време Мандраджиев бе в разцвета на бизнеса си, имаше кафене, пункт за залагания, затова и работната версия бе, че е отмъщение свързано с финансови неразбории около него. Личен обаче се оказа мотивът за двойното убийство. Задържан бе 36-годишен арменец, Рудик Казарян, кум на семейството.

Казарян е поръчал атентата заради накърнена чест и лично достойнство, по негови думи. Преди 6 години той кумувал на семейството, а по-късно стават бизнес партньори с Явор Мандраджиев. Опитвали бизнес с дървен материал, спедиторска дейност, ресторантьорство.

В последната година между двамата възникнал спор за неуредени пари, сумата е около 100 000 лева. По неофициална информация двамата си разменили шамари на публично място, което той не могъл да преживее. Решил да си отмъсти и поръчал да сложат бойна граната в гаража на Явор, като бил сигурен, че той пръв ще отвори вратата.

След този потресаващ случаи почти нищо не се чуваше за вече 50-годишния Мандраджиев.

Previous post Жестока катастрофа на ключов булевард в столицата, три коли са се помляли
Next post Наглост: Трафикантът с Тик Ток вкара 100 бежанци у нас