Харалан: От коалицията отчаяно се нуждаят от враг, когото да мразят

„Задържането на Борисов беше опит да покажат, че прокуратурата не иска да го проверява. Държавата не може да продължава да воюва срещу прокуратурата и обратно. Това ще завърши със сериозно погазване на правните норми“. Това заяви за „Твоят ден“ политологът Кольо Колев.

Според него управляващите са заливани от кризи, които нямат нищо общо с личните им качества. „Съвсем естествено, че един относително нов управленски екип без достатъчно опит, ще бъде в тежко положение. Те живеят в лошо време. Правителството е само на 80 дни“, подчерта той. И уточни, че няма заинтересовани да бъдат на власт.

От своя страна социалният антрополог Харалан Александров смята, че основната динамика на управлението е да генерира скандали. „От коалицията отчаяно се нуждаят от враг, когото да мразят, реанимираха омразата към ГЕРБ с акцията – неловко, глупаво и отчаяно направен ход. Живеем в безвремие, разпад и дезинтегриране.

По думите му в лятото на 2020 г. сме в режим на конфликт след режим на развитие. „Това управление с рекордна скорост губи подкрепа. Те се провалят ежедневно“, счита той. За него никой няма интерес от предсрочни избори.

Previous post Слави Трифонов урежда сина на “ротния“ на висша длъжност
Next post Йорданова: Очаквам правилата за отстраняване на главния прокурор да бъдат приети днес