Франция не иска порно! Pornhub и 4 други секс сайта пред ограничения

Pornhub и четири други сайта, които предлагат сексуално съдържание, са изправени пред възможна забрана във Франция, след като медийният регулатор на страната съобщи във вторник, че е подал жалба срещу тях.

В края на 2021 г. на сайтовете е било съобщено, че трябва да въведат система, която да не позволява на деца да гледат видеоклиповете им.

Съгласно нов френски закон, приет през юли 2020 г., операторите на уебсайтове не могат просто да питат потребителя дали е навършил 18 години.

Ръководителят на френския медиен регулатор Arcom, Рок-Оливие Местр, заяви пред репортери във вторник, че след като операторите са пренебрегнали предишните предупреждения е заведено дело в парижки съд.

„Ако правосъдието се произнесе в наша полза, тези уебсайтове вече няма да бъдат достъпни от френска територия или от регистрирани във Франция адреси „, се казва в изявление на регулатора.

Уебсайтовете, срещу които е насочена акцията, са Pornhub – най-големият порнографски сайт в света по брой потребители, както и Tukif, Xhamster, Xnxx и Xvideos.

В края на декември базираният в Португалия Tukif започна съдебно обжалване на репресиите, твърдейки, че те са дискриминационни, тъй като не са включени други сайтове.

Ако забраната бъде одобрена от съда, на интернет операторите във Франция ще бъде наредено да не допускат потребителите до съдържанието, публикувано на уебсайтовете, заяви Arcom.

Вместо това ще се появява страница, обясняваща ограниченията.

Previous post Поредната секира: Скача билетът за рейса с 50%
Next post Певицата Сантра показа за първи път новородената си дъщеричка