Фирмата строител на „Турски поток“ предоставила 4 джипа на МОСВ

„Джиповете от „Аркад“ към МОСВ се оказаха дори 4. Предоставени са за ползване до края на 2022 г. с договори, подписани от Ревизоро, който дори е ползвал лично един от тях“. Това съобщи министърът на околната среда и водите Борислав Сандов във Facebook.

„Наредих веднага да бъдат върнати на „Аркад“ и предстои да поискам допълнителни проверки към различни институции за установяване на конфликт на интереси, корупция и свързани лица, веднага щом се завърна от Брюксел“, съобщава министърът.

По-рано днес стана ясно, че същата фирма – „Аркад“, е предоставила за ползване автомобил на семейството на пиара на Бойко Борисов – Севделина Арнаудова, която, както Борисов, беше задържана вчера. Това, вероятно неумишлено, съобщи съпругът на Арнаудова – Делян Димитров, който е член на Управителния съвет на “Булгартрансгаз” от 2015 година насам.

След разпоредена от министър Сандов проверка, той получил следната информация:

„На 10.02.2021 г. са сключени 3 договора между Аркад и 3-те Дирекции на Национални паркове за предоставяне на право на ползване на 4 автомобила (3 пикапа Форд, модел Рейнджър и 1 джип Ленд Роувър), като на ДНП „Централен Балкан“ са предоставени 2 автомобила, един от тях Ленд Роувър, модел Дискавъри спорт, номер СВ1752РМ, като още същия ден на 10.02.2021 г. джипа Ленд Роувър е предоставен от ДНП Централен Балкан на НСО за безвъзмездно ползване, включително от Емил Димитров.

На 20.10.2021 г. Директора на ДНП „Централен Балкан“ Станимир Маринов възлага на служител от МОСВ да приеме от НСО джипа Ленд Роувър, а със заповед от 22.10.2021 г. министър Личев възлага на служител на МОСВ да приеме от ДНП „Централен Балкан“ същия джип, като на същата дата е подписан протокол за предаване от НСО на ДНП „Централен Балкан“. Този джип действително се оказа в момента в МОСВ, макар да не се ползва от никого“.

Previous post Дядо преби до смърт с бастун жена си, от мъка по изгубения си син
Next post Мерят холестерола и на тийнейджърите на новите профилактични прегледи