Украинците карат без винетки, глоби няма да има

За нито едно моторно превозно средство с украински регистрационен номер не се събира пътна такса – е-винетка за леки коли до 3,5 тона и тол за камионите и автобусите над 3,5 тона, при ползване на републиканската пътна мрежа, признаха официално от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Lupa.bg съобщи, че на бежанците от войната няма да се търсят винетни стикери. Странното е, че повечето автомобили от Украйна са супер скъпи и се управляват от здрави, млади мъже, които би трябвало да са първа линия във войната срещу Русия.

Мярката е въведена с решение на Министерския съвет и е в сила за периода от 24 февруари до отпадане на необходимостта от оказване на хуманитарна и медицинска помощ.

Тя допълва мерките, които държавата взема за подпомагане на Украйна във връзка с извънредната военна обстановка и задълбочаващата се хуманитарна криза.

Всички генерирани нарушения в електронната системата на превозни средства с украинска регистрация след 24 февруари се закриват, така че пътните превозни средства да могат да напуснат безпрепятствено територията на България.

Експертите на Националното тол управление са в постоянна връзка с колегите си от Агенция „Митници“, които осъществяват последния контрол на превозното средство преди напускането на страната.

В Националното тол управление всеки ден от 8:00 ч. до 22:00 ч. работи кол център за обслужване на потребителите, информират от АПИ.

Previous post След гонка: Джигит се заби в патрулка, има ранени полицаи
Next post 6 ползи за здравето от консумацията на броколи