Украинка с инсулт чака 40 минути линейка в Пловдив

За изключително неприятен случай във временния център за настаняване на украински бежанци съобщи учредителката на фондация „Юкрейн съпорт енд реновейшън“ Наталия Еллис, която е основен двигател в помощта за украинските бежанци в Пловдив.

Жена, настанена в бившата Белодробна болница, тази сутрин е получила инсулт. Повикана е линейка, която дошла след 40 минути. Ето и подробностите:

„Викаш линейка и чакаш 40 минути. Ако жената от Втори дом умре, цялата вина е на тези, които слагат парите по джобовете си, вместо да се купят необходимите за живота машини… Големият град се нуждае в голямо количество не само от детски градинки и ясли, но и от машини за спешна помощ.

За диспечерите даже не говоря… те ще имат отделно отделение в Ада“ – гневи се Еллис.

Наталия Еллис, която живее отдавна в България със семейството си, смята, че трябва да се улесни приемането на медицински кадри в българските лечебни заведения: „Има огромно количество наши доктори от Украйна. Да им улеснят приемане!!! И ще получите нормални специалисти веднага! Някой отгоре толкова ненавижда България и българите в нея, че създава непоносими условия и младите бягат“.

Previous post Гуцанов: БСП няма да подкрепи проф. Габровски за премиер
Next post Телекомуникационният оператор А1 купува Би Ти Ви