Убитата актриса Виолета Донева един месец без поклонение

Месец и половина след като актрисата Виолета Донева бе намерена мъртва в апартамента си в София, поклонение за нея все още не е организирано. Колеги, приятели и почитатели не са имали възможност да се простят достойно с кинолегендата, която си отиде от този свят на 79-годишна възраст след зверско убийство, за което обвинена е нейната 18-годишна внучка Ивет. В актьорските среди се питат дали изобщо тялото на Донева е било погребано, или това все още не се е случило, предвид факта, че разследването около насилствената ѝ смърт продължава да тече.

Жилището на актрисата, което се намира в столичния квартал „Изток“, и досега стояло запечатано от разследващите органи, казват съседи на звездата. Там са правени десетки огледи и са изземани веществени доказателства, които да послужат пред съда, а докога блокът ще бъде като снимачна площадка от криминален филм, комшиите на Донева не знаят. Единствените наследници на актрисата са нейният син Иво Стайков от брака ѝ с режисьора Людмил Стайков, както и внучката ѝ Ивет, която е обвинена за извършител на убийството. Вторият съпруг на актрисата се е споминал през август тази година и в последните си месеци живот тя е била опечалена вдовица. Общи деца с него нямат, така че вероятно наследството на кинолегендата, която приживе разполагала с доста финанси, щяло да отиде в ръцете на сина ѝ.

Междувременно внучката на Донева, която бе арестувана на 7 ноември и бе отведена в съда под полицейски конвой, с пранги на краката и белезници на ръцете, продължава да бъде в ареста. 18-годишната Ивет помоли за свободата си и сподели пред магистратите, че единственото ѝ желание било да продължи да живее и да учи в памет на баба си. На следващо заседание момичето, което страдало от психически проблеми, заяви, че искала да отиде да живее при бившия си приятел, когото наръгала с нож, или при майка си, но в Сливенския затвор също щяло да ѝ бъде интересно.

По-късно добави, че и в ареста се чувствала добре и можела да продължи да пребивава там. Зад решетките Ивет ще остане поне докато излязат всички експертизи, които да установят какво е психичното ѝ здраве. По време на разпитите ѝ се разбра, че тя поне 4 пъти е лежала в психиатрични клиники, злоупотребявала с наркотични вещества от 14-годишна и е правила опити за самоубийство. Едва след като стане ясно дали и какви заболявания на психиката има девойката, ще има възможност да се стигне до справедлива присъда за жестоката смърт на Виолета Донева.

Previous post Вижте семейството на проф. Николай Габровски
Next post Близки на загиналата в автобуса край Свиленград й подарили екскурзията за Коледа