Убил ли е дядото на Бритни Спиърс нейната баба?

В един влажен пролетен ден през 1966 г. в дълбокия юг на Съединените щати отчаяна жена посещава гроба на своя малък син с пушка 12-калибър в ръцете си. Накланя оръжието, така че да опира в слепоочието й, събува обувката си и натиска спусъка с пръста на крака си. Пада на земята мъртва и остава там до следващата сутрин, когато е открита от случайни минувачи. Съпругът й Джун Остин информира съдебните лекари, че тя вече е опитала да се самоубие три пъти. Съдът решава, че този път жената е успяла да отнеме живота си.

Това е трагичната съдба на Ема Джийн Спиърс – наричана от близките си просто Джийн. Това е бабата на Бритни Джийн Спиърс, на която поп принцесата удивително прилича и дори носи името й, пише DailyMail.

Нови разкрития за смъртта на Джийн Спиърс изплуваха тази седмица. Според твърдения на семейството бабата на Бритни може би е убита от не кой да е, а от съпруга си Джун Остин – дядото на певицата. Според разследване на New York Magazine членове на фамилия Спиърс силно се съмняват, че Джийн сама е посегнала на живота си.

Журналистическото разследване рисува мрачен портрет на родословното дърво на Бритни Спиърс и хвърля тъмна сянка върху начина, по който жените в семейството са били третирани. Според репортери тиранията на Джун Остин е оказала влияние върху бащата на звездата Джейми, който от своя страна е обвинен в съда, че е тероризирал дъщеря си Бритни.

Обществено достояние е, че в продължение на 13 години 70-годишният Джейми Спиърс управлява активите на дъщеря си, след като тя попада под неговото попечителство.

През 2007 г. само на 25 години, Бритни претърпя един от най-трагичните и публични психически сривове в историята на шоубизнеса, бръснейки главата си и нападайки колата на фотограф с чадър.На следващата година, с полицейски и телевизионни хеликоптери над имението й, проблемната звезда беше изведена от дома си в Лос Анджелис, завързана за носилка, след като беше съобщено, че тя е заключена с годишния си син в банята си, „под въздействието на неизвестно вещество“.

Малко след тези тревожни сцени, излъчени по всички телевизионни канали, баща й Джейми стана неин законен настойник. Това временно споразумение със съда продължи повече от десетилетие, като не даде на Бритни никакъв контрол върху финансите или личния си живот, докато съдебно решение миналата година не отмени този факт.

През цялото това време принцесата на попа не можеше сама да избира с какво да се храни, да приема посетители, да шофира или дори да използва контрацептиви без разрешението на баща си.

Според разследването на New York Magazine събития от миналото на семейство Спиърс дават обяснение, защо Джейми е упражнявал диктаторски контрол върху дъщеря си.

За да разберем предисторията обаче, трябва да се върнем назад към 1930 г., когато Джун Остин – дядото на Бритни – се ражда близо до Кентууд, дълбоко в провинцията Луизиана. Там той срещна бабата на Бритни и двамата сключват брак, когато Ема Джийн е само на 16 години. След раждането на сина си Джун не вижда Джейми, докато той не навърши първата си годинка, тъй като работи във военновъздушните сили. Като всеки военен Джун управлява семейството си с железен юмрук. Джейми е едва на 13 години, когато майка му Ема Джийн загива при тъжни обстоятелства.Според семейството тя е била тормозена безмилостно, докато скърбяла за смъртта на тридневното си бебе – по-малкия брат на Джейми.

Малкият Джейми е страхотен спортист, особено в американския футбол, играта, която е най-близка до сърцето на неговия баща. Скоро той става куотърбек на годината в Луизиана.Но Джун се оказва неумолим треньор, тласкайки сина си до „изтощение“ по време на тренировки и карайки присъствието му да се усеща силно на трибуните в домакинските мачове. Години по-късно Джейми ще следи зорко собствената си дъщеря, по време на нейните концерти в Лас Вегас и да гледа на нея като на „състезателен кон“.

Когато като тийнейджър Джейми е тежко ранен при автомобилна катастрофа, в която загина най-добрият му приятел, но синът не среща съчувствие в лицето на баща си, а само ругатни. Месец по-късно Джейми се връща на терена, където заедно с отбора си печели шампионата.

Само осем месеца след смъртта на съпругата си Джун се жени повторно за Джо Ан Блекуел, която идва от уважавано семейство. След години втората му съпруга твърди, че Джун е проявявал жестокост спрямо нея много пъти.

Според децата й Джун дори затворил Джо Ан против волята й в психиатричната болница Мандевил, мястото, което той наричал „лудница“. Подобно на Бритни втората съпруга на дядо й се явява пред съда по обвинения, че не изпълнява майчинските си задължения. Позовавайки се на нейния „нервен срив“, съдът присъди попечителството на Джун.

„Тези мъже от рода Спиърс са нещо ужасно“, заявява пред New York Post Джон Марк Спиърс – чичо на Бритни и син на Джо Ан.

„Той съсипа Ема Джийн, след което съсипа майка ми. От време на време пращаше и двете в психиатрията в Мандевил. Така че не съм много изненадан от това, което Джейми направи на Бритни”, добавя той.

Бритни е родена през 1981 г., пет години след като Джейми среща бъдещата си съпруга Лин Бриджис. Финансово безразсъдни, вместо да плащат данъците си, родителите на Бритни харчат парите за музикални уроци и състезания на дъщеря си, убедени, че тя ще стане звезда.През март 1998 г. те подават молба за банкрут. Но само три месеца по-късно дебютната песен на тяхната 16-годишна дъщеря “Baby One More Time” оглавява класациите в 22 държави и се превъръща в един от най-продаваните сингли на всички времена.

Това, което следва, е добре известно на широката публика – момиче от средната класа става мултиплатинен изпълнител, записвайки трогателно озаглавени песни като “Overprotected” и “I’m A Slave 4 U”. След славата идват и психическите сривове. „Тя сподели, че не може да повярва, че е кръстена на баба си, която се е самоубила“, каза чичото на Бритни Уилям Спиърс през 2008 г. „Сега се притесняваме, че същото ще се случи и с нея“.

Поставена под контрола на баща си, Бритни губи попечителството над малките си синове Шон Престън и Джейдън Джеймс за дълги години, след като годността й да бъде майка е поставена под въпрос. През април 2019 г. един от адвокатите на певицата заявява, че Бритни е била принудена да постъпи в психиатрична клиника.

По-късно самата Бритни признава, че против волята си е приемала литий, за да овладее настроенията, който според нея я карал да се чувства като „пияна“.

През 2008 г., когато Бритни беше хоспитализирана насилствено за втори път, Джун вече е 78-годишен вдовец. „Тя не бива да влиза в лудницата“, казва тогава той за внучката си. „Понякога излизаш по-лош, отколкото влизаш”, смята той.

През същата година Джо Ан умира в бедност, като прекарва последните си дни под въздействие на силни лекарства и безразличие към света около нея.

„Майка ми беше като дебютантка, тя идваше от добро семейство и се смяташе за добра партия“, каза миналата година нейната дъщеря Лий Ан Спиърс Вратер, която е леля на Бритни и полусестра на Джейми. „Но татко – мразя дори да го наричам така – я подлуди“, каза тя за Джун.

„Той институционализира майка ми в психиатрията в Мандевил няколко пъти, където я лекуваха с литий. Когато чух, че Бритни също приема литий, почти не можех да повярвам, но имаше смисъл. Типично за това семейство е да се отнасят по подобен начин с жените си. Те са подли и ще ви унищожат, ако не могат да ви контролират.“, категорична е Лий Ан Спиърс Вратер.

Лий Ан също твърди, че Джун я е нападнал сексуално и физически и че е избягала от дома на 16 години, след като е била малтретирана от 11-годишна възраст. „Надявам се, че гори в ада“, категорична е тя.

И Джон Марк, и Лий Ан се съмняват дали Джийн Спиърс наистина се е самоубила или Джун, който почина през 2012 г. е отнел живота й. „Никой не знае какво точно се е случило, защото никой не е бил там“, каза Лий Ан.„Но можете да се обзаложим, че баща ми е дръпнал спусъка по един или друг начин, дори и да не е бил там.“

Днес поп принцесата Бритни Спиърс се свободна от попечителството на своя баща, а Джейми Спиърс живее в каравана в покрайнините на Кентууд до склад със стари вещи на Бритни и сувенири от нейни турнета. Дори на върха на нейната слава той никога не е жадувал за разкош.Но ако основният му мотив не бяха парите, тогава какъв е той? Както показват травмиращите разкрития, направени от семейството – неговият мотив е бил да постави дъщеря си под контрол. В свое рядко изявление през август тази година Бритни призна, че баща й я е контролирал от самото начало на кариерата й.

Джейми отказва да отговоря н въпросите, поставени му от журналистите на New York Magazine.

Самата Бритни също не е коментирала директно статията, но два дни след публикуването й тя написа в Instagram: „Добра новина, добра новина!!! Все още дишам . . . смешно е, че същите двама души, които ми дадоха живот, са точно същите двама души, които го отнеха.

Що се отнася до нейното бъдеще? Можем да погледнем към думите на нейната леля, Лий Ан. „Мисля, че Бритни ще оцелее. „Тя е красив човек с красива душа“.

Previous post Алек Болдуин съди екипа на филма „Ръст“ след смъртта на Халина
Next post Дали ПП и ДБ ще подкрепят Борис Бонев за София?