Турци и сърби окупираха Пампорово, чакат англичаните през февруари

Tурци и сърби окупираха хотелите и пистите в Пампорово. Курортът е пълен с чужди туристи този уикенд, а българските любители на ските чакат ред, за да се вредят за лифтовете.

Учениците от двете съседни държави са във ваканция този уикенд и много семейства са избрали Родопите за зимната си почивка, пише „Марица“.

Тази година са възстановени всички чартърни програми за чуждестранни туристи. През февруари се очакват много англичани, след като противоепидемичните мерки във Великобритания започнаха да се разхлабват.

От „Пампорово“ АД отчитат сериозно увеличение на неорганизираните туристи. Българи и гърци идват на ски с личните си автомобили и резервират сами нощувките си.

Увеличение има и при английските и ирландските туристи, избрали онлайн резервация извън чартърните програми.

В момента над половината гости в Пампорово са неорганизирани туристи – български и чуждестранни. Ръст има и при гостите от Румъния, Молдова и Русия.

Условията за ски в Пампорово – Мечи чал, са отлични, отворени са 14 писти, обслужвани от 12 лифтови съоръжения. От вчера курортът е и с нова снежна покривка.

„Пампорово“ АД въведе специални намаления до края на януари за настаняване в петзвездните хотели „Перелик“ и „Орловец“ извън уикенда.

Промоционалната оферта предвижда 40% намаление при онлайн резервации за дните от неделя до четвъртък включително, а за петък и събота отстъпката е 25%, също при директна онлайн резервация.

Лифт карти и ски оборудване могат да бъдат закупени онлайн на pamporovo.me с отстъпки от 3 и 20 процента. За улеснение на туристите и съобразявайки се с противоепидемичните мерки, са монтирани допълнителни pick-up станции за безконтактно получаване на лифт карти чрез сканиране на QR код.

Този уикенд на пистите в Пампорово – Мечи чал започва Европейското първенство по ски ориентиране, което е кръг от Световната купа. Ще има стартове всеки ден до 27 януари.

Близо 230 състезатели по ски ориентиране от 22 държави ще се съберат в Чепеларе, който е Европейски град на спорта за 2022 г.

Previous post Пандемията върна райския газ по младежките купони
Next post Виж ти! Емануела станала студентка, учи екология