Трифонов: Имал ли е общ бизнес бащата на Кирил Петков с Алексей Петров?

Убийството на Алексей Петров беше предизвестено. Имаше два опита за убийство срещу него. 2002 година беше уцелен в гърдите и в крака, но оживя. Това написа във Фейсбук профила си лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов.

„И 2015 година беше стреляно срещу него с гранатомет. Тоест, това, което се случи днес не беше неочаквано. Но то ясно показа, че държавата и службите са слаби и скопени. И не са в състоянието нито да прогнозират, нито да предотвратят подобен – показен разстрел. Нали в онзи прочут запис Кирил Петков каза, че трябва да овладеят службите и те да станат техни? И ето, с помощта на Бойко Борисов, те овладяха службите и какво от това? И, някак си, от само себе си възникват следните въпроси:

Това началото на гангстерска война ли е?

Има ли връзка между убийството на Къро, смъртта на единия от братя Галеви и убийството на Алексей Петров?

Имал ли е общ бизнес бащата на Кирил Петков с Алексей Петров?

Имал ли е срещи Кирил Петков с Алексей Петров и ако да – кога, къде и защо?

Бил ли е посредник Алексей Петров между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ в разговорите за съставяне на редовно правителство?

Има ли нещо общо взривът срещу Иван Гешев с убийството на Алексей Петров?

Защо НСО охранява Кирил Петков, ген. Атанасов и Христо Иванов? Има ли заплаха срещу тях и ако да – от кого и откога?

И осми въпрос, но няма да е последен: Как ще ни приемат в Шенген след тези показни убийства, взривове, безпомощно МВР и, въобще, безпомощни правоохранителни институции и безполезни приказки за реформа в съдебната система?

Това са въпроси към управляващите, защото те носят отговорност за състоянието на държавата”, пише още Трифонов.