Трифонов за Петков: Спрях да разговарям с него, след като нарече Каримански „леке“

„Последният път, в който разговарях с Кирил Петков и той ме включи на спикер, това беше за избора на шеф на БНБ. Те си бяха направили среща, а на мен ми се обади Кирил Петков и ме свърза. Докато му кажа, че не искам да говоря на спикер, той вече ме включи“. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ във втора част от интервюто си в предаването „Нещо лично“ по 7/8 тв.

Той обясни, че на срещата били Корнелия Нинова и Христо Иванов. Трифонов заявил, че преди да коментират шефа на БНБ, иска да ги попита нещо: „Не ви ли е неудобно, не ви ли е неприятно и не ви ли е срам, че Кирил Петков не информира предварително, не обсъди с нас това, което прави, а ни пренебрегна – арестува Бойко Борисов и ние разбрахме за това, след като се беше случило, а останалата част от телевизията“. Лидерът на ИТН обясни, че не е получил отговор: „Абсолютно мълчание, аз дори не разбрах, че те са в тази стая“.

„Тогава Кирил Петков каза – По-добре да говорим само с теб, а не на спикер – изключи го и разговорът продължи неприятно заради нашето предложение с господин Каримански, който той не искаше и обиди. Каза, че е леке“, разказа Трифонов.

„Казах, че човек, който квалифицира, няма доводи. Казах, че той за последен път разговаря с мен“, изтъкна лидерът на „Има такъв народ“.

„Задавал съм си много пъти въпроса защо предизвиквам такава антипатия и симпатия. Ако не ти харесва музиката, която правя, може просто да не я слушаш. Защо предизвиквам такива сериозни емоционални излияния, които граничат с омраза. Да се стига до това, че аз съм опростачил нацията, неща, които ги казват умни хора, които уважавам. Много си задавам този въпрос – защо има такава силна неприязън у някои хора“, продължи той.

„Спомням си – бяха направили събрание, за да разрушат чалгата. Беше преди много години. Аз отидох като основен представител на чалгата. Те се бяха събрали и бяха някакъв вид на тези, които сега представляват ДБ или ПП. Това са хора, които си мислят, че са повече от теб. Те са по-умни, по-красиви, образовани. Ти си един жалък селяндур, който се занимава с гнусна музика или гнусна политика и само им мътиш прекрасната бистра вода“, каза още Трифонов.

Previous post Сергей Станишев за войната: Дните на Путинова Русия са преброени
Next post Хотелиери: Нова вълна от украински бежанци се насочва към Слънчев бряг