Трансджендъри забремениха две затворнички в САЩ

Две жени са забременели след секс с трансджендър затворници в единствения женски затвор в Ню Джърси.

Бременните жени, чиито имена не се споменават, излежават присъди в Edna Mahan в Клинтън. Шефовете на мястото за лишаване от свобода казаха, че и в двата случая половият акт е бил по взаимно съгласие. По случая тече разследване, съобщава „Дейли Мейл“.

Не е ясно дали жените са правили секс с един и същ транссексуален затворник или с двама различни. Не е ясно и в кой етап на бременността са и дали планират да родят децата.

В Edna Mahan лежат 27 транссексуални и общо над 800 жени. Миналата година поправителното заведение започна да настанява транссексуални жени (биологични мъже – б.р), включително такива, които все още не са се подложили на операция за смяна на пола. Това се случи като част от споразумение след дело, заведено от трансжена и Американския съюз за граждански свободи (ACLU) в Ню Джърси. „Жената“ твърдяла, че е била принудена да живее в затвори за мъже в продължение на година и половина. В крайна сметка Соня Доу получила 125 000 долара обезщетение и 45 000 долара за съдебни разноски. Освен това магистратите решили да не ѝ налагат никакво наказание във връзка с нападение, извършено в затвор през май 2019 г.

Синдикатът, представляващ служители на затвора, осъди политиката, позволяваща на транссексуални жени да бъдат затваряни в Edna Mahan. „Ние се противопоставихме на тази промяна в политиката, вярвайки, че това ще бъде пагубно за затворниците и ще причини допълнителен стрес на нашите полицаите, назначени в тази институция“, каза президентът на съюза пред NJ.com.

Previous post Турци опитаха да изпратят кебап в Космоса
Next post Мария Игнатова загуби баща си Игнат