Трагедия разтърси Неделино! Събират пари да приберат тялото на Слави от Германия

Кметът на община Неделино Боян Кехайов обяви кампания за събиране на дарения за прибиране на тялото на 42-годишен родопчанин от Германия. Слави Сираков работил от няколко години в Германия в строителството. Бил на коледна ваканция в Неделино и в понеделник заминал отново на работа в Нюрнберг. Сутринта колегите му го чакали, но той починал в съня си. Най-вероятно причината е инфаркт, каза Кехайов. Трагедията разтърси родопската община. Мъжът оставя жена и две деца сираци в 5 и 9 клас.

„Уважаеми жители на Община Неделино, във връзка с трагичната вест за смъртта на нашия съгражданин Слави Бисеров Сираков, Ви уведомявам, че Община Неделино започва благотворителна кампания за набиране на средства за подпомагане на неговото семейство. Слави Сираков почина на 42 години в Германия и сумата, която е необходима за транспортирането на тленните му останки е в размер на 2700 евро“, обяви кметът. Във фоайето на общинска администрация е поставена кутия за събиране на необходимата сума.

„От мое име и от името на общинска администрация Неделино изразявам искрени съболезнования към съпругата и децата на Слави и вярвам, че с общи усилия ще окажем подкрепа и съпричастност към опечаленото семейство в този труден за тях момент“, заяви Кехайов.

Previous post Проф. Витанов: Смъртността е висока от инатлък, не сме преминали пика на петата вълна
Next post Събев: Разходите на БДЖ могат да паднат с 30% още тази година