Трагедия! Медсестра издъхна върху сина си в инвалидна количка

80-годишна жена и синът й са намерени мъртви в столичния квартал „Лагера“. Първоначалната версия за това бе, че двамата са водили скитнически начин на живот. Истината обаче се оказа друга.

„Възрастната жена е медицинска сестра, а синът й е прикован в инвалидна количка. Старицата сама се е грижила за него. Помощ от социалните служби не е получавала въпреки напредналата си възраст“. Това разказва пред Lupa.bg Вера Иванова от „Системата ни убива“.

Тя се е срещнала със съседи на починалите майка и син. По думите им жената е издъхнала върху детето си. Не й е правена аутопсия, за да се разбере причината за нейната смърт. Поради липса на грижи синът също е умрял. Не е ясно обаче кога. Съседи се усъмнили, че са мъртви, тъй като не са ги виждали с дни. В същото време от апартамента им се носила миризма на разложена плът.

От СДВР не знаеха за случая. Някои медии написаха, че двамата са починали от естествена смърт, без обаче да разкажат за тяхната трагедия.

„Ние знаем за още много такива случаи. Това е нашият кошмар от години. Защото това е най-логичният край за всяка една от нас и децата ни, когато няма адекватна социална политика, която да мисли за хората. Затова се борим от години за въвеждането на Механизма за лична помощ и закон, който да го урежда. Затова е толкова важен Законът за лична помощ, който дава живот за нашите деца и след това, когато си отидем от този свят. Години сме по улиците и протестираме, но разбиране няма. Няма и от сегашните политици! До следващата прикрита и не забелязана смърт!“, коментира случая Вера Иванова.

Previous post Срам за България! Наши учени със световно признание взимат 1200 лв. заплата
Next post Застреляха бивш футболист в такси