Топ експерт на АМ „Европа“: Ужас, ужас, това не може да е път

Фирмите, които строят трасето между „Калотина“ и Драгоман ще бъдат санкционирани заради лошата организация на движение в участъка.

„Ужас, ужас, това не може да е път“. Това бе реакцията на строителния експерт Диана Русинова, която за първи път вижда тази отсечка. „Тук шансът водачите да се объркат и да стане ПТП е много голям, а състоянието на пътя, какво да ви кажа, аз такова нещо за първи път виждам“, каза тя.

Знаците не отговарят на изискванията за степен на светлоотразителност. Някои от тях са на земята, а други – объркващи. „Буквално някой е нахвърлял едни знаци и ги е оставил така“, коментира Диана Русинова.

„Проверката се наложи след множеството сигнали, включително и видео, за състоянието на отсечката“, съобщи Лиляна Петрова от ДНСК.

Допълнителни санкции обмисля и възложителят – АПИ. „Дотук по никакъв начин не бяхме уведомени, че минаваме от еднопосочно към двупосочно движение“, обясни Диана Русинова.

От консорциума изпълнител „Страбаг БПА“ коментираха, че настоящата организация е одобрена от възложителя и очакват указания, за да има нова.

Previous post Слон налетя да целува Преслава в Тайланд
Next post В Карлово търсят най-красивата девойка за Царица на розите