Тихомир Иванов пропуска Световното първенство в САЩ

Тихомир Иванов няма да участва на Световното първенство по лека атлетика в Юджийн (САЩ) през юли, а голямата му цел през лятото ще е Европейското в Мюнхен през август, пише Спортал.

“Предстои световно, на което няма да участвам, защото не се чувствам подготвен. Имам възможност да участвам по ранкинг системата, но въпреки това няма да търсим участие там. Нашата цел е европейското първенство, в което е включен финал и Топ 5. Така че имаме още около 2 месеца да се подготвим.

Предстоят ми няколко международни турнира, следващата сряда ще участвам в Белгия, след това има турнир на 4 юли. По време на световното ще съм в България и ще тренирам, тъй като групата ще пътува за Юджийн, а след световното се надявам да направя още 2-3 старта до европейското. Но основната цел е европейското в Мюнхен през август.

Чувствам се много спокоен при Помашки, имам му пълно доверие. Той ми каза: “Целта на мениджърите е да те закараме на европейското със състезанията, в които ще участваш, а за там аз ще те подготвя, не се притеснявай.“ За мен това е достатъчно“, каза състезателят ни на висок скок.

Previous post Украински журналист и войник са „хладнокръвно екзекутирани“ от руснаците
Next post Роналдо става най-скъпият бразилец в „Левски“