Таксиджия върна портфейл с 10 хиляди долара, но не у нас

В тайландската столица Банкок таксиметров шофьор върна забравен портфейл, в който имало крупна сума на стойност 10 500 долара, съобщава Thaiger.

На 19 август шофьорът Фонсак Пхуни качил в таксито си трима чужденци. Доставил ги на уреченото място и поел нова поръчка. Следващият пътник забелязал дълъг черен портфейл на седалката и го дал на шофьора. Вътре имало 10 500 долара, над 7000 индийски рупии (84 долара), лични карти и банкови карти.

Шофьорът Пхуни веднага съобразил, че един от мъжете, които току-що слезли от колата, е забравил портфейла си. За да открие собственика на парите, таксиметровият шофьор се обадил на местното радио и съобщил, че е намерил изгубена вещ.

Съобщение по радиото помогнало да се открие човека, изгубил портфейла си. Оказа се, че той бил родом от Бангладеш. Мъжът благодарил на служителите на радиото за помощта и на таксиметровия шофьор за доброто дело. „Впечатлен съм и много щастлив“, каза той, цитиран от БГНЕС.

По-рано беше съобщено, че в Тайланд икономка намерила скъпи златни бижута на стойност около 200 000 бата (200 долара) и ги върнала на собственика им. Жената признала, че е щастлива, защото е направила добро дело.