С путинския символ Z патриоти от „Възраждане“ искат „неутрална“ България

Автобуси докараха привържениците на „Възраждане“ за протеста пред сградата на парламента. Сред тях има такива с изписан символ „Z“ на гърбовете – „Z“ е прокремълски символ на руската война в Украйна, уточнява БГНЕС.

Участниците в обявения за национален протест срещу правителството на четворната Коалиция слязоха от автобусите и микробусите на площад „Батенберг” и тръгнаха пеш към сградата на Народното събрание. Там бяха поставени метални заграждения.

„Възраждане“ протестират, за да изразят позицията си, че България няма място във военния конфликт между Украйна и Русия и не трябва да дава оръжие на Украйна.

В момента единственото нещо, което спира депутатите да гласуват проекта за изпращане на военна помощ на Украйна – този акт на предателство, сте всички вие тук на площада. Истината е, че днес това предложение трябваше да бъде внесено, но те се уплашиха, защото предателите са страхливи, крепят ги единствено чужди сили, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

България не е НАТО, България не е Европейският съюз, България – това сме ние. Националните предатели усещат, че революцията започна. Ние няма да отстъпим, докато отново не започнем да управляваме държавата си, заяви Костадинов, като призова за оставка на правителството и предсрочни избори.

Според най-малката парламентарна група в 47-ото Народно събрание не трябва да позволяваме на територията на България да се разполага НАТО-вска военна техника и войници.

Към протеста се присъедини и партия МИР.

Previous post Евгения Банева: Прави се пореден опит да ни отнемат „Каваци“
Next post „Възраждане“ блокира центъра на София, настояват за оставката на Петков